Fairy Tale Images:
Where Mermaids Sing

Artist/författare: Johanna Lundqvist

Detta är ett engångstillfälle att införskaffa ett unikt 10-sidors konstverk. Denna bok kommer endast att tryckas i 50st numrerade exemplar, alla signerade av konstnären.

Den är tryckt med varm brun färgton på ett exklusivt bomullspapper (Conqueror Connoisseur 100% Cotton) i en extra tjock 300g:s kvalitet. Detta är ett papper som aldrig kommer att gulna eller bli sprött oavsett hur många år du sparar det. Du kan alltså begravas med det i din trappstenspyramid i lugn förvissning om att det kommer att se lika vackert ut om 3000 år.

Conqueror Connoisseur 100% Cotton “is the benchmark for luxurious quality paper, a range that stands out for its understated elegance and classic look”

Omslagen är handgjorda i Sverige av kunniga yrkesmän. Vi använder naturligtvis samma högkvalitativa papper till omslagen som konstverken är tryckta på.

Du inbjuds att delta i konstverket, vilket gör ditt köp ännu mer unikt. Du kan naturligtvis hänga varje konstverk i sitt ursprungliga skick eller (vilket är konstnärens grundtanke) fortsätta utveckla det genom att färglägga eller på andra sätt arbeta vidare med det. Pappret är valt både för dess överlägsna kvalitet, tilltalande utseende och känsla, men också för att det så utmärkt väl lämpar sig för olika målningstekniker. Pappret är utmärkt för alla olika sorters bemålning, inklusive akvarell, olja och tusch.

 

Illustrationerna här är bara en enkel återgivning av den färdiga produkten. 
 
Beställ ditt numrerade exemplar här!


 

Bokfakta

Utgivningsår: 2010
Format: Folio med 10 Blad
ISBN: TBA
Förlag: A&J Books
Pris: 1 250:- inkl moms

Om artisten/författaren

Johanna Lundqvist
Johanna Lundqvist har under hela sitt liv fascinerats av saga, sagoväsen och folktro i konst och medeltida illumination. Denna fascination har tagit sig uttryck på mångahanda vis, bland annat har den inspirerat ett antal sagoillustrationer och målningar varav en del publicerades under 80-talet. Tecknandet spelade andra fiolen under många år då intresset för smyckeformgivning och textila tekniker istället tog överhanden.

I formgivningsprocessen för smycken ingår dock ett moment av tecknande och plötsligt började diverse mer eller mindre groteska sagodjur rinna ur pennan och ta form i marginaler samt på andra lediga ytor. Med detta föddes tanken på sagoillustrationer för större barn och vuxna.

Johannas smycken har bland annats synts i en uppsättning av Schillers "Maria Stuart" på Malmö Stadsteater samt i utställningen Bling på Lödöse museum. Johanna har även hunnit med att fotografera för en medeltida kokbok samt formgett och tillverkat bröllopspyntet till ett otal brudars huvuden under det senaste decenniet.

När Johanna inte betvingar silvertråd, samlar glittrande skatter, bygger brudbling, sjunger irländska folksånger, skapar världar med pensel och penna eller pratar för mycket försörjer hon sig som sjuksköterska. Efter fem års arbete är nu sagoillustrationerna äntligen färdiga.

Recensioner

Lär inte låta vänta på sig!